Friday, December 21, 2007

Me, myself and I

Генерално, луѓето ме доживуваат како отворена, екстровертна личност која знае да зборува до бескрај за се и сешто. Од друга страна пак, јас имам проблем да зборувам за себе и за нештата што ги доживувам и мислам дека сум многу интровертна (искрено, не ми се допаѓаат ваквите класификации, мислам дека се пререстриктивни, но, ајде нека останат). И токму затоа што не сакам да зборувам за себе, го оставам ова и ова, па сега... тоа е тоа. Не сакам да се самосожалувам, да се правам гревче, а најмалку пак да предизвикувам внимание на себе, но добро ми доаѓа терапевтската моќ на блогов и согледувањето дека и други го поминуваат истото.