Friday, August 15, 2008

Art - Schmart

И уште неколку добри идеи. Овие двајца се скроз одлепени, посебно ми се свиѓаат снежните топки/глобуси...

Thursday, August 14, 2008

Sophie Calle

Одамна ја знам Sophie Calle, искрено, не знам од каде, и уште поискрено, ја знам само површно. Дури денес почнав да и ги разгледувам стварите што ги правела и скроз сум фасцинирана, посебно кога во нејзините проекти пронајдов и препознав некои мои стари идеи, и посебно кога видов дека работела со Пол Остер, кого го натерала да измисли фиктивен лик кој таа ќе се обиде да го живее... Лудо.