Thursday, December 2, 2010

Наздравје бањање!

Отсекогаш, моите после бањање ми викале „Наздравје!".
Кога бев мала, не ми беше баш најјасно зошто ми го викаат тоа,
и ме нервираше. Па не сум болна?!

Сега, моите бањања се поинакви, некако се... празни.
Излегувам од купатило и не слушам „Наздравје!"...
И ми фали.

Monday, November 29, 2010

random questions

Am I losing myself?
Have my ads eaten me?
Is my voice still mine?
Is it me here writing?
Am I me?