Friday, February 12, 2010

desperately seeking... myself

Од време на време добивам порив да изнапишам многу работи овде вака, за жал мотивирана од разно-разни негативни контексти (настани, луѓе, работа, чуда...), но ете, се воздржувам, со неколку исклучоци кои навремено беа решени.

Еднаш, имав еден испад (читај: вербална дијареја) мотивиран од одредени бивши колешки, па излезе еден голем пост кој само дремеше како некаков чир на блогот.
Друг пат изнапишав еден носталгично-меланхоличен пост, во потрага по моето загубено време, и тој па дремеше како некаков глуп облак на блогот.

Се разбира, и двата текста останаа само ден-два, ги избришав скроз.

Кога пред неколку години го почнав блогот, единствениот концепт што го имав беше да нема концепт, и да биде некаков мој интимен дневник, но само на позитивните мисли, емоции, настани и сл. Знам дека кога би отстапила од тоа би била и поинтересна, позабавна, почитана, покоментирана и популарна можеби, ама мене тоа баш и не ми значи.
Блогот не е мојот фронт.

И затоа токму денес, ден на една многу голема нервоза/невроза, одлучувам да не пишувам ништо за тоа и да си ја зацврстам старата одлука. Малку ми е тешко да си кажам think pink, ама понекогаш е добро да си направиш мини ментална автолоботомија за да се зачуваш себе си...

пс
најверојатно и овој пост наскоро ќе биде избришан

Tuesday, February 9, 2010

:*


Da-dum, da-da-da-da-da-da-da
Da-dum, da-dum
Da-da-da-da-da-da-da-da
Da-dum, Da-dum
Da-da-da-da-da-da-da-da
Why haven't I told you

Oh, baby, I've told every little star
Just how sweet I think you are
Why haven't I, I told you

Da-dum, da-da-da-da-da-da-da

I've told ripples in a brook
Made my heart an open book
Why haven't I, I told you

Friends ask me "am I in love"
I always answer "yes"
Might as well confess
If the answers yes

Maybe, you may love me too
Oh, my darling, if you do
Why haven't you told me

Da-dum, da-da-da-da-da-da-da
Da-dum, da-dum
Da-da-da-da-da-da-da-da

Friends ask me "am I in love"
I always answer "yes"
Might as well confess
If the answer's yes

Maybe, you may love me too
Oh, my darling, if you do
Why haven't you told me?

Da-dum, da-da-da-da-da-da-da
Da-dum, da-dum
Da-da-da-da-da-da-da-da
Da-dum, da-dum
Da-da-da-da-da-da-da-da
Da-dum, da-dum