Thursday, April 26, 2007

форма + текстура

paola lenti


Тотално сум фасцинирана... би купила се!

Wednesday, April 25, 2007

My Personal Guru!

куче

Денес на улица видов прегазено куче. Црно, со кожно ланче околу врат. И не дека домашните кучиња се повеќе вредни од уличните, баш ова не беше со педигре, ама некој си го чувал дома или во двор... И цело време си замислував како го бараат по дома, го нема, го нема и го наоѓаат на улица...

про/лето

Пеницилин.

Penicillin allergy is the most common drug allergy.
It isn't clear why some people develop penicillin allergy while others don't. Prevention focuses on awareness. Treating an allergic reaction may require taking medications or, in the case of a serious reaction, emergency care. Allergic responses occurring with a penicillin allergy range from annoying rashes to life-threatening reactions, such as difficulty breathing.

Common signs and symptoms of penicillin allergy include:
  • Rash
  • Hives
  • Itchy eyes
  • Swollen lips, tongue or face
Penicillin allergy occurs because your immune system responds to the drug as if it were a harmful substance instead of a helpful remedy. For reasons not fully understood, your body creates antibodies called immunoglobulin to attack the medication. In most cases of penicillin allergy, the type of immunoglobulin that causes the most problems is type E (IgE).

It isn't clear why some people develop allergies while others don't.

Monday, April 23, 2007

конечнооо

Го најдов мојот body mate! :)

После толку барање и проценување тела, конечно најдов тело што е како моето. Кога ја видов девојката, ми прескокна срцето и се уплашив, беше како да се гледам себе си! Не во лицето, само во телото, се разбира. Додуша, има една друга девојка што во лицето многу личи на мене, и се уплашив и неа кога првпат ја видов, ама тоа е друга приказна.

Оваа ја видов во автобус, беше со мајка и, мислам дека не ме забележа, ама јас како ненормална, цело време се вртев и ја гледав, не ми се веруваше! Конечно знам какво тело имам :)

А вчера видов и една оперска пејачка на тв, и таа беше блиску до тоа да ми биде body mate, ама татко ми рече дека е мааалку покрупна од мене.