Thursday, May 13, 2010

30

30 работи што не ги сакам:

 1. месо
 2. чорапи во сандали
 3. мајмуни
 4. шкртање со пенкало по насловни страници
 5. превиткување страни од книги
 6. портокалова боја
 7. ориз
 8. храна во лавабо
 9. ждригање
 10. силиконски прерамки
 11. водка
 12. тесто од торта
 13. потпишување сопствено име насекаде
 14. луѓе што не гледаат во очи додека зборат
 15. вертикални линии
 16. физика
 17. лук
 18. кафеава боја
 19. снег
 20. промаја
 21. долги нокти
 22. лигавење
 23. кога некој ми прави притисок
 24. италијански јазик
 25. директност
 26. француски маникир на стапала
 27. благи парфеми
 28. зима
 29. да пијам ладна вода
 30. кафе со шеќер

Wednesday, May 12, 2010

30

30 работи што ги сакам:

 1. море
 2. мачки
 3. плава боја
 4. дрвени моливи
 5. дрвени подови
 6. праски на кои им се двои семката
 7. дремење под сенка
 8. играње
 9. брези
 10. кифли какви што ги прави мајка ми
 11. авиони
 12. патлиџани
 13. мирис на гранчиња и ѕвезди од патлиџани
 14. сандали
 15. сонце
 16. пливање
 17. книги и хартии
 18. мармалад од кајсии
 19. заспани улични кучиња
 20. киндер јајца
 21. жолти ружички
 22. пенкала
 23. блогови за дизајн
 24. пишување
 25. хеклани работи
 26. француски јазик
 27. лак за нокти
 28. пиперки
 29. чипка
 30. дрвени закачалки