Thursday, March 6, 2008

... and the Academy Award goes to...

Под притисок да напишам нешто ново и креативно, бидејќи секој ден мора да измислам топла вода, денес, сосем случајно ми текна дека во четврта година на факултет имав и предмет Книжевна херменевтика и креативно пишување... ехеее... креативно пишување сум имала!!!

И тоа ми предаваше - ни помалку ни повеќе - Катица... или, да цитирам еден друг професор кој скоро почина, партиската курва... упс, академик.

Како и да е, ми текна дека, со оглед на тоа дека ми предавала креативно пишување, мојата "креативност во пишувањето" и ја должам нејзе... Тоа значи дека во мојот thank you говор кога ќе земам Оскар за сценарио, ќе треба да и се заблагодарам... NOT!!! :)))

Monday, March 3, 2008

роденден

Мачорот денес полни три години...