Saturday, January 5, 2008

:)

Мравките фатиле слон.
Бидејќи не можеле сами да го однесат во дупката, се договориле некој од нив да го чува, и ја одредиле Милица да остане.
- Милице, ние одиме по помош, а ти чувај го слонот.
- Добро.
- Ама Милице, немој да си го изедеш!
- Нема!

По некое време, се враќаат мравките, ја гледаат Милица, а слонот го нема.
- Милице, кај е слонот?
- Не знам?!
- Како не знаеш?!!! Си го изела!
- Неее!
- Лажеш, Милице!
- Не!
- Лажеш, Милице, мрсни ти се забите!

2 comments:

Hibizla said...

Милице, Милице! Ај што си бевме малечки во чичовата градина. Ај што си бевме малечки и ти слоној не јадеше! Хах!

Daniela said...

Топ:)