Thursday, August 14, 2008

Sophie Calle

Одамна ја знам Sophie Calle, искрено, не знам од каде, и уште поискрено, ја знам само површно. Дури денес почнав да и ги разгледувам стварите што ги правела и скроз сум фасцинирана, посебно кога во нејзините проекти пронајдов и препознав некои мои стари идеи, и посебно кога видов дека работела со Пол Остер, кого го натерала да измисли фиктивен лик кој таа ќе се обиде да го живее... Лудо.

1 comment:

Atopic said...

Прекрасно! Фала ти :)
Ана