Friday, February 12, 2010

desperately seeking... myself

Од време на време добивам порив да изнапишам многу работи овде вака, за жал мотивирана од разно-разни негативни контексти (настани, луѓе, работа, чуда...), но ете, се воздржувам, со неколку исклучоци кои навремено беа решени.

Еднаш, имав еден испад (читај: вербална дијареја) мотивиран од одредени бивши колешки, па излезе еден голем пост кој само дремеше како некаков чир на блогот.
Друг пат изнапишав еден носталгично-меланхоличен пост, во потрага по моето загубено време, и тој па дремеше како некаков глуп облак на блогот.

Се разбира, и двата текста останаа само ден-два, ги избришав скроз.

Кога пред неколку години го почнав блогот, единствениот концепт што го имав беше да нема концепт, и да биде некаков мој интимен дневник, но само на позитивните мисли, емоции, настани и сл. Знам дека кога би отстапила од тоа би била и поинтересна, позабавна, почитана, покоментирана и популарна можеби, ама мене тоа баш и не ми значи.
Блогот не е мојот фронт.

И затоа токму денес, ден на една многу голема нервоза/невроза, одлучувам да не пишувам ништо за тоа и да си ја зацврстам старата одлука. Малку ми е тешко да си кажам think pink, ама понекогаш е добро да си направиш мини ментална автолоботомија за да се зачуваш себе си...

пс
најверојатно и овој пост наскоро ќе биде избришан

4 comments:

snappy name said...

Сашкааааа....еве јас ќе ти помогнам за think pink! замисли си го пронајдов блогот здрав и жив! Се изнасмеав колку е наивен! Ама сепак решив да не го бришам туку да продолжам на истиот со постирање! го делам истото чувство со тебе на револто-тага од реалноста, па всушност и тоа ме испровоцира да се појавам на блог!
... и така...ќе се читаме позрели!

snappy name said...

...е! и те молам да не ги бришеш постовите кои ги имаш напишано! Памтам од порано дека знаеше да напишеш прекрасни текстови и после да ги избришеш! Немој please! =*

bluessence said...

Е значи како се израдував кога те видов, после тоооолку време - пак Снепи :)))
Ок, нема да бришам постови, ама ај и ти пишувај! И ништо не е наивно ако е искрено, а и да е, што ти е гајле! :***

snappy name said...

да де! само вистината! =] хехе