Monday, March 19, 2007

сабота

Во саботата сабајле го носевме мачорот на ветеринар. Надвор сонце, топло, убаво, и сите тројца оптимистички решивме да пешачиме до ординацијата. Мачорот заспа во корпата, а ние тројца одевме по улица со смеење, викање и расправање, како и секогаш.

Мачорот им `ржеше на другите таму, ама на крај го голтна апчето.

Вечерта го гледав филмот на Жижек, кој исто предава кај што сакам на постдипломски, ама ајде де!

Се изнаспав, ама you can never have too much sleep.

No comments: