Friday, January 11, 2008

Лука Ѓоле

Конечно и тој на блог.
Фотографиите се ужасни, ама брат ми е најубав.6 comments:

Hibizla said...

Кој е ова? Лука Ѓоле Караџале?! И во каква врска е со Јон Лука Караџале, авторот на Изгубеното писмо? Инкарнација нема да ме задоволи како одговор.

bluessence said...

Ако си запознаен со историјата и вредноста на Изгубеното писмо, не би очекувал да ти одговорам на ваквото прашање! Јас се извинувам, но сите толкувања ти ги препуштам. Јас не смеам да ги оддадам Светите Тајни.

Hibizla said...

Да да, вредноста е голема... Хех! Ама сигурно е многу поинтересно да играш со мачорот. Дали отвора врата? И знае ли да исклучи болјер?

bluessence said...

Отвора врата, да! И го лиже лавабото, ама бојлер се уште не знае да исклучи. Can't have 'em all...

Anonymous said...

Femgerila:
Ај малу офтопик (знаеш не сум по мачките нешто :)) Ќе се видиме ли сашке?? :) И дај доаѓај слободно на школата за критичко мислење. И Роберт Алаѓозовски кажа дека многу од поканетите не доаѓаат па има место за нови. Интересно е навистина. И се учи по нешто. И се дебатира. И се кршат копја. И не сум јас најгласна за дивно чудо :) Ај пиши мејл ако си заинтересирана па во понеделник да дојдеш.

bluessence said...

А бе би дошла, зошто да не, ама имам друг проблем - заглавувам на работа ептен до доцна и дома доаѓам околу полноќ... јеби га, колку и да критикувам и мрчам, потрошувачкото општество си го наплаќа данокот at the end of the day :)
А за гледање секако ќе се договориме, те барам!