Wednesday, April 25, 2007

куче

Денес на улица видов прегазено куче. Црно, со кожно ланче околу врат. И не дека домашните кучиња се повеќе вредни од уличните, баш ова не беше со педигре, ама некој си го чувал дома или во двор... И цело време си замислував како го бараат по дома, го нема, го нема и го наоѓаат на улица...

3 comments:

baljum baljum said...

па што не го тргна од улица...

bluessence said...

А бе сакав, стварно, ама доцнев за на работа... знам, мизерен изговор, и срам ми е, ама ете, некако не можев да го тргнам

snappy name said...

абре и јас не би го тргнала. само така ти реков....како да го тргнеш, такво, крваво....тоа треба некоја служба...ама тапа ни е градов....не го собираат ѓубрето од улици а, не па прегазено куче....ги остават на улица и онака ќе се размачка и ќе се распадне...грозно!!!
а, па за несовесни возачи да не правиме муабет....го пергазува и го отава бе?! страшно!