Monday, January 21, 2008

The President Doesn't Wear Prada

Како дел од претседателската кампања, Хилари Клинтон имала закажано снимање и во Vogue, и тоа ни помалку, ни повеќе - туку од Ени Либовиц (!). Но, Хилари мудро го откажала снимањето, плашејќи се дека може да делува "женствено", а со тоа најверојатно и да си наштети на кампањата.

На ова The Almighty Ана Винтур возвратила: "The notion that a contemporary woman must look mannish in order to be taken seriously as a seeker of power is frankly dismaying."

Баш не го очекував ова од неа. Мислам на Ана Винтур :)
Но, за пофалба е што малку по малку, дури и во бастиони од типот на Vogue се појавуваат вакви ставови.

А за Хилари... не знам. Мислам дека не е доволно некој да биде жена за да биде изгласан/а за претседател/ка. Пре би гласала за Опра. Опра е и црнец, и жена! :)))

Се прашувам која наша политичарка би можела да се слика во Vogue... Ганка? Радмила?!! Фуј, мразам политика. Ама би ја сликала онаа од МВР. Не за друго, него тоа би било единствен начин да и се издепилираат мустаќите :)

3 comments:

Vladimir said...

Ако воопшто им дозволи да и ги издепилираат мустаќите... :)))

bluessence said...

:)
Па да, и тоа најверојатно со истиот страв на Хилари - ќе стане премногу "женствена" и никој нема да ја сфаќа сериозно, пошто сепак, она е МВР...
:)))

Hibizla said...

Таа од МВР е истион од ГУВР што работеше на шалтер. Но поради тоа што се истакна во разбивање забервтани толпи народ и прекин на шверц со наркотици меѓу вработените мораа да го унапредат и да го направат во онаа зашто претепа 123 цивили. И да не се прават многу муабети за ова!